Het verloren liedje: parels uit de prullenbak van Luciën Greefkes

Kleinkunst en cabaret

Luciën Greefkes schrijft ook zijn eigen liederen en theatervoorstellingen. In 2015 ging de kleinkunstvoorstelling ‘Professioneel Zwelgen’ in première. De jury van het Amsterdams Kleinkunstfestival roemt Luciën Greefkes als een ‘geboren entertainer’.  Als kleinkunstenaar begeleidt Luciën zichzelf op piano, harp en/of accordeon.

In september 2015 gaat Luciëns theatervoorstelling ‘Professioneel Zwelgen’ in première. Een kleinkunstvoorstelling annex cursusavond waarbij op vakkundige wijze het publiek in- en meegevoerd wordt in de edele kunst van het zwelgen. Het cursusmateriaal bestaat onder meer uit vijftien eigen liederen, die handelen over kinderen met gescheiden ouders, goeie rooie wijn, (verlangen naar) liefde en zwelgen in zijn algemeenheid.

Parels uit de prullenbak

In dat jaar brengt Luciën ook zijn voorstelling ‘De verloren liedjes: parels uit de prullenbak’, speciaal op verzoek samengesteld voor de Hoornse Stadsfeesten. In de show worden liederen en sketches gebracht die tijdens de try-outs als parels in de prullenbak belandden, alsmede nummers die hij speciaal voor speciale gelegenheden heeft geschreven.

Poëzie ontketend

In 2019 is Luciën Greefkes samen met zijn vader Anton Greefkes in het theater te zien met de poëzievoorstelling ‘Poëzie Ontketend”. Voor deze voorstelling maakten zij met bestaande toonzettingen van negentiende- en twintigste-eeuwse gedichten van Anton Greefkes nieuwe arrangementen. Dichters werden op opgewekte wijze geïntroduceerd alvorens het gedicht ten gehore werd gebracht. Tijdens de voorstelling bespeelde Anton Greefkes (soms zingend) de bandoneon, en speelde Luciën Greefkes harp, piano en draaide aan de speciaal geproduceerde smartlappendraaier.

De komende tijd zijn er geen vrij toegankelijke opvoeringen gepland.

ZET DE PUNTJES OP DE ë