Bent u op zoek naar een muzikale omlijsting van uw congres of bijeenkomst? Iemand die helpt, samen met de dagvoorzitter, de tijd te bewaken? Luciën Greefkes helpt u uit de brand.

Muzikaal commentator

Vertoont u een wedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal kijken in uw kroeg? Houdt u een forumdiscussie? En wilt u passend muzikaal commentaar in de pauze tijdens wisselingen of muzikale wisselingen? Schakel dan muzikaal commentator Luciën Greefkes in! Hij komt u te hulp gesneld met piano, harp of accordeon – afgestemd op uw wensen en de locatie.

Liederen op maat
Zo speelde Luciën tijdens een bijeenkomst over de Omgevingswet van de gemeente Leidschendam-Voorburg een enkele liederen aan de hand van een workshopmiddag van ambtenaren. Zoals het lied ‘De Bungeejumper’, waarvan hieronder de laatste twee coupletten.

Dus doe niet wars en wees gewoon wijs
De regels zijn niet zwart of wit
Maar kan na goed gesprek ook grijs
Dat artikel, het derde lid

Ga bungeejumpen met de klant
En wees toch niet te bevreesd
Het maakt het werk weer relevant
Ja ambtenaar zijn is een feest!

Voor tekstschrijverscollectief Tekstnet schreef Luciën Greefkes twee liederen over het bepaalde lidwoord ‘het’, tot bewonderingsvolle hilariteit van de aanwezige tekstschrijvers.

Hoe zou Het zijn
Als Het een mensje was
Een wezen, een sujet
Dat je kon treffen
als het was

Voetbalcommentator
Het begon allemaal in Cultureel Café De Kapel in het Zuiderzeestadje Hoorn, waar de eigenaars op zoek waren naar een culturele manier om de voetbalwedstrijden op groot scherm te vertonen. Luciën schreef tijdens het toernooi tijdens de wedstrijden diverse teksten aan de hand van wat er op speelveld gebeurde. Deze werden in de pauze als lied of als gedicht gebracht. Later verzorgde Luciën Greefkes zijn commentaar op Festival De Bestuiving (Utrecht) en in De Zwarte Olifant (Hoorn). Bijvoorbeeld dit korte gedicht ‘Doelpunt van de Eeuw’

Het Doelpunt van de Eeuw scoren
kan niet altijd lukken
Meestal maar één keer
in de honderd jaar

Of het lied over de wedstrijd Costa Rica-Nederland ‘Pingel ‘m erin’, op de melodie van Costa del Sol (tingelingeling), waarvan hieronder het eerste couplet en refrein:

’t Was tegen Costa Rica (pingel ‘m erin)
We scoorden daar op het WK (pingel ‘m erin) |
Na een minuut of honderd
Werd ons team zwaar bewonderd

Het was tegen Costa Rica (pingel ‘m erin)
In Salvadors Forte Nova (pingel ‘m erin)
Oranje weet daar te winnen
Van’t arme Costa Rica

Het gaat zo goed (pingelum, pingelum)
Met frisse moed (pingelum, pingelum)
Wat Holland doet (pingelum, pingelum)
De winst tegemoet

ZET DE PUNTJES OP DE ë